capçalera espai macià

Una altra manera d’explicar la història: l’Espai Macià.

Situat en un edifici de nova planta en el casc antic de les Borges Blanques, aquest centre d’interpretació de dimensions reduïdes ofereix una visió completa i global de la vida de Macià. Aquest fil argumental serveix per entendre la repercussió d’aquest personatge en la política catalanista de principis del XX.

Amb recursos senzills, eficients i ben treballats, aquest espai aconsegueix captivar ràpidament l’atenció del visitant. He de reconèixer que és la primera vegada que llegeixo tots -absolutament tots- els textos de l’exposició. I és que s’aconsegueix donar dinamisme al discurs museològic a partir de “baüls” de la memòria, panells i breus interactius que resumeixen un tema concret. Són concisos i dinàmics, i a més amb un toc divertit que fa més fàcil el seu record.

Per acabar d’arrodonir el discurs museològic, al pujar al darrer pis s’hi pot veure un audiovisual final. He de dir que hi esperava un discurs centrat en el catalanisme que pregonava Macià però, ben al contrari, sorprèn l’emotivitat amb què es parla de la persecució que cadascú fem dels somnis propis. És realment un molt bon treball, en tots els aspectes, de l’empresa STOA. Sembla que altres municipis lleidatans també s’apuntaran a aquest tipus d’experiència cultural, aquesta vegada, retratant la vida de Lluís Companys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>