Per què “Mosaics de cultura”?

Mosaicsdecultura” presenta i analitza totes aquelles novetats vinculades als museus, exposicions, propostes i recursos online amb aplicació a la cultura. Cadascun dels articles que es presenten pretenen convertir-se en “tessel·les” que ens ajudaran a comprendre i adquirir una visió global d’aquest mosaic que és el patrimoni cultural del nostre país.

Dani Zapater

 

Taj MahalEn iniciar qualsevol llicenciatura de lletres, no sabem ben bé a on anirem a parar. En el meu cas, el camí va tenir inici en el món de la història. Fugint de l’especialització i després d’algunes experiències en l’àmbit de l’arqueologia, vaig endinsar-me en la gestió del patrimoni cultural: primerament a Siena, coneixent de prop el context patrimonial italià, i en un segon moment a Barcelona, submergint-me en el món museístic català.

En aquest temps he pogut comprovar com, més enllà de la recerca, resulta del tot imprescindible cercar noves vies per a la difusió del coneixement i de la riquesa patrimonial: la creativitat i el treball ens permetran arribar a nous públics a través de projectes innovadors. És per això que aquest mateix camí m’ha dut a treballar en la gestió de projectes culturals de diferents museus i institucions culturals del país, amb la difusió i la comunicació sempre en el punt de mira.

Em trobareu també piulant a @danielzapater i analitzant projectes culturals innovadors al diari digital de cultura Núvol. Per conèixer en profunditat el meu perfil, el podeu trobar ben detallat a LinkedIn. Si us ve de gust és intercanviar impressions i projectes, no dubteu a escriure’m!