capçalera mhc1

Nous espais al Museu d’Història de Catalunya (I)

Tot i que la situació actual no permet generar una gran despesa econòmica, durant dos anys el museu ha anat duent a terme petites intervencions en el discurs i en els elements museogràfics que el recolzen. En les darreres setmanes tant la sala de la Prehistòria com aquella de l’Edat Antiga han sofert un canvi d’imatge.

M’agradaria fer un incís en la primera sala, on diverses fotografies vinculades visualment entre si mostren els principals jaciments prehistòrics catalans. A la vegada, grups de figures que imiten escenes d’art rupestre, il·lustren sobre els diferents processos evolutius de l’home.

És un bon recurs, i més si tenim en compte que el MHC és un museu pensat gairebé exclusivament per a grups escolars. Però de vegades cal anar més enllà i, fins i tot, aprofitar les possibilitats que ens ofereixen les noves tecnologies: així ho van pensar en el Centre d’Interpretació dels abrics de l’Ermita, a Ulldecona, on han convertit aquestes siluetes en un gran interactiu tàctil que ens permet reproduir una escena de caça paleolítica.

Precisament fa uns dies en Vàngelis Villar feia referència en el seu bloc a aquest tipus d’equipaments. Doncs bé, en el següent vídeo podreu observar aquest exemple d’interactiu, ple d’originalitat, dins del Centre d’Interpretació.

[vimeo http://vimeo.com/37820762]

3 comments

  1. Ana says:

    Dani! gracies per compartir aquesta informacio i les fotografies, ja que no puc veure-hi el canvi personalment… Llavors, les figures d’art rupestre estan superposades a les fotografies de paisatges pero son estatiques? Estic d’acord amb tu, perque la idea en si es molt bona pero no invita a la intereaccio del visitant, escolar o no. Jo tambe hagues optat per un interactiu, i fins i tot no nomes de moviment, on tu pots canviar la posicio de les figures, sino tambe “creatiu”. Es a dir, que el visitant pugui dibuixar les figures rupestres ell mateix amb els dits, sobre una pantalla digital amb els diferents paisatges de fons. Clar, aixo sera carissim de muntar, pero quina passada, no? Petons i continua amb aquesta iniciativa del blog, que esta molt be!

    • Moltes gràcies pel teu comentari!. Les figures d’art rupestre van apareixent i estan en moviment contínuament: segons hem pogut comprovar en les darreres setmanes, realment captiven molt l’atenció dels visitants. Estic d’acord amb tu en que, si la situació financera fos un xic millor, es podria pensar en introduir una part d’interactivitat. I encara més: si el museu canviés els “Pentium II” que hi ha a les sales per pantalles interactives, aquí donaria un gran pas! Bé, espero que vagis pensant ja en un bloc sobre el “Tennement Museum”, que et seguirem molt de gust! Una abraçada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>