capçalera

La Ruta del Paisatge dels Genis, una proposta per a l’estiu.

Aprofitant l’inici de l’agost, m’agradaria recomanar a tots aquells que cerqueu idees per a les vacances un itinerari ben peculiar per les comarques tarragoninesque combina racons amagats de la natura, museus i paisatges pintorescos.

QUINA FILOSOFIA TÉ LA RUTA?

La Ruta dels Genis no és només una marca turística que unifica quatre espais culturals, sinó que realment pot arribar a transportar-nos a la ment d’aquestes personalitats artístiques, imaginar què pensaven quan eren nens, d’adolescents i, finalment, com a adults, un cop van madurar com a persones i com a genis.

Per tal d’intruduir-nos en el seu pensament, res millor que recórrer els passos de cada personatge: la Ruta assenyala no només museus monogràfics, sinó també espais on van viure -o malviure- els nostres protagonistes.

[slideshow]

QUÈ EN DESTACA DE CADA ESPAI?

Del paisatge d’Horta de Sant Joan, i més enllà de les sales del museu repletes de còpies de les obres picassianes vinculades a l’estada de l’artista, és del tot imprescindible cercar la cova on Picasso va passar tantes nits amb el seu bon amic Manel Pallarès.

Al Gaudí Centre de Reus, caldrà despertar tots els sentits per conèixer i introduir-se en el món gaudinià. I sembla que aquests sentiments tenen prou èxit, segons ens narrava en Manel Miró en el seu bloc, ja que les estadístiques de visitants parlaven per sí soles: un lloc imprescindible.

Cotxe, bicicleta o a peu mateix. Escolliu el mitjà que més us plagui, però no deixeu de contemplar els diversos paisatges comparant-los amb les obres que Miró va crear allà mateix: el roig, el verd, el groc, el negre i el blau hi són presents en tot moment. El Centre d’Interpretació de l’artista que hi ha situat en una antiga església de Montroig n’és el punt de partida ideal.

En el darrer espai, la Vil·la Museu Pau Casals a El Vendrell, tocarà afinar bé el sentit de l’oïda, especialment en l’emotiu audiovisual final amb el concert i discurs a les Nacions Unides, on haureu de tenir el mocador ben a la vora. Són curioses també les pipes i altres objectes col·leccionades pel músic, a la sala a tocar de la platja.

Esperem que la idea que us hem proposat pugui ser refrescant i motivant. No estaria gens malament una ruta de l’estil per Barcelona, amb els genis Tàpies, Miró i Brossa, oi?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>