capçalera vida rural

La pesca i el món rural: l’escola d’en Dani Freixes.

El Museu de la Pesca de Palamós i el de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí són alguns dels exemples destacats que ha executat en els darrers temps l’arquitecte Dani Freixes, que amb els anys s’ha reivindicat com un especialista en la museïtzació de temes aparentment complicats: la pesca i la vida al camp, però també el Museu de la Música o el del  Cinema.

En tots dos museus, hi observem un compendi de recursos museogràfics senzills però realment eficaços, que aconsegueixen captar l’atenció del visitant d’una manera original i  sorprenent. També sorprèn la reutilització de materials, com és el cas de les caixes de peix o de verdura, amb les que juga incorporant-hi audiovisuals. Un altre aspecte que desenvolupa extremadament bé és l’ús de miralls per a crear efectes visuals impressionants; a més, són un molt bon recurs per a qualsevol museògraf en el moment en que es presenti una manca d’espai.

Com en el cas de l’Espai Macià, a Palamós i a l’Espluga ens trobem davant la creació d’un espai museístic molt especialitzat que destaca, no per la bellesa de les peces que conserva, sinó per la capacitat de transmetre un tema ben concret d’una manera atractiva i dinàmica. Una molt bona pràctica a l’hora de desenvolupar un municipi o una regió.

Esperem poder visitar en breu el museu del Cinema, el de la Música, el de les Mines de Gavà i, perquè no, o el futur Museu dels Castells de Valls, que hauria de poder ser una realitat si el panorama econòmic ho permet. Qui sap, potser en Dani Freixes ja hi té pensada alguna sorpresa.

 

2 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>