capçalera

El patrimoni cultural a cop de clic.

Coneixeu tots els monuments, jaciments, exposicions i museus del país? Avui us proporcionem alguns dels recursos sobre patrimoni cultural més complerts, especialment de Catalunya, de manera que pugueu estar al dia de tot plegat sense defallir en l’intent.

1. Portals de patrimoni

Segurament molts ja coneixeu Patrimoni.gencat, un espai és ple de vida, novetats del patrimoni cultural català, concursos i infinitat de recursos per a tots els gustos. A més, si teniu ganes, temps i empenta, podreu col·laborar amb les vostres imatges i experiències a través del Pat.club.

Per als fanàtics de l’arqueologia que acostumin a anar amb una guia arqueològica sota el braç, res millor que Arqueotur per conèixer rutes arqueològiques d’arreu del món i programar GPS amb les coordenades dels jaciments de més difícil accés.

Darrerament han sortit a la llum dos nous portals 2.0. ben interessants: Divertir.me i Agenda Oberta us proporcionaran tota la programació d’exposicions, visites, fires i espectacles diversos de la major part dels municipis catalans. I tot, de manera geolocalitzada. Si teniu res a dir, els podeu fer arribar l’agenda del vostre municipi o institució cultural!

 2. Xarxes territorials de museus

Una altra manera de conèixer els patrimoni cultural català és a través de les nombroses xarxes de museus que s’han anat constituint a casa nostra: sembla mentida que en puguin existir tantes!

  • Curiós el mapa que proporciona la xarxa de museus Diputació de Barcelona.
  • Per la seva portabilitat mòbil, el seu canal a YouTube i els seus concursos -regalen viatges a Grècia!-, l’Arqueoxarxa s’ha fet un lloc com a portal de l’arqueologia a Catalunya. A més, et pots crear el teu propi “avatar arqueològic“!avatar arqueoxarxa

3. Blocs especialitzats

Ara, si sou dels que no us agrada gaire l’aventura, només cal que seguiu el bloc Paleorama o el seu perfil twitter @Paleotwit totes aquelles notícies relacionades amb troballes a nivell internacional. Tampoc podeu oblidar-vos de “Picant Pedra“, el bloc que l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica ofereix a través de Sàpiens.

[youtube=http://youtu.be/U-dbhhVhg0Y]

Tot allò que barregi patrimoni cultural i noves tecnologies ho podreu trobar a Stone Apps i a Mediamusea, aquest darrer amb més de 5.000 seguidors a Twitter i un canal youtube d’allò més complert.

4. Twitter

De nou, l’actualitat arqueològica l’escriuen @Arqueodia@postexcavatorix, imprescindibles per conèixer noves troballes arqueològiques, novetats editorials, eines i recursos diversos.

Ja per acabar, i en relació a esdeveniments culturals en general, ja podeu completar la vostra llista de followers amb @AgendaCultural, @CatalanMuseums, @BCNculturaCAT,  @PatrimoniGencat, @ExposicionesBCN.

Segurament coneixereu moltes altres eines, portals i perfils de tuiters del patrimoni cultural. Us animeu a engrandir la llista? Només cal deixar un comentari o fer-ho arribar a Twitter!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>