Fotografia: Museu Picasso de Barcelona
Fotografia: Museu Picasso de Barcelona

Dibuixant la Barcelona més creativa

Potser parlo des de la meva perspectiva, però sempre he tingut la impressió que, un cop ens convertim en adults, se’ns tallen les ales de la creativitat. Ja sigui la música, el dibuix, la dansa o el teatre, són disciplines que queden relegades a Primària i Secundària i, de mica en mica, ens n’oblidem. I és potser en moments molt concrets, com una performance participativa de carrer o la sala del Museu de la Música amb instruments per tocar lliurement, que tornem a aquella creativitat i llibertat de la nostra infantesa i adolescència.

El Barcelona Dibuixa, que té lloc cada octubre, n’és un gran exemple. En una gran festa del dibuix de la ciutat, en la qual imaginem que el públic infantil i familiar predomina, sorprèn molt veure la gran quantitat de públic sènior que hi participa activament, com és el cas dels urban sketchers.

Javier Montesol ahir amb La batalla de la batalla. / CRISTINA CALDERER
Javier Montesol amb la seva particular La batalla de la batalla. / CRISTINA CALDERER / Diari ARA

Més enllà d’aquest fet, el Barcelona Dibuixa és una gran oportunitat de viure en família l’art del traçat. I no només, perquè les desenes d’artistes que hi participen van més enllà del llapis i del paper, per convertir diversos materials en plats picassians, màscares personalitzades (de la mà de l’artista Jordi Duró), pel·lícules co-creades (gran idea de l’Associació Nadir) o grans murals, com la interpretació de “la Batalla de Tetuan” de Fortuny feta per l’artista Javier Montesol.

Estigueu atents a futures convocatòries del Barcelona Dibuixa i, com pregonava Pablo Picasso, no deixeu mai de dibuixar amb l’esperit d’un nen!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>