blogger

De blog a blog i atorgo perquè s’ho mereixen!

Des del blog d’Opcit-ibid s’ha atorgat a mosaicsdecultura el guardó Versatile Blogger, que reconeix aquells blogs que orbiten entorn al voltant del propi i que mereixen ser premiats. I és que en el món blogging ja circulen diferents reconeixements, com és el cas dels Premis Blocs Catalunya o, en l’àmbit cultural, la Blogosfera Cultural o la selecció que Patrimoni.Gencat ha realitzat d’un temps ençà.

Doncs bé, aquesta vegada, som els mateixos bloggers/blocaires aquells qui, fruit de l’experiència i del dia a dia, premiem altres espais de bitàcola, així que aneu pensant en qui atorgar els vostres premis! Aquí va la meva selecció:

1 – Miradas desde la copa
Pel seu esperit crític (sempre des de la rigorositat i l’aportació de solucions) i per la seva lectura amable i entretinguda.

2 – MediaMusea
Un clàssic, un “must” on Soledad Gómez ens aporta cada setmana les novetats més destacades del món dels museus i les noves tecnologies.

3 – Paisatges Culturals
Per les seves “píndoles” sobre patrimoni que pretenen sempre encetar debats ben interessants entorn al patrimoni i les seves múltiples formes.

4 – Amor a l’art
Original, fresc i amb entrevistes en profunditat sobre artistes consolidats (o no). Un altre “must” per als amants de l’art!

5 – Betes i clicks
Tant per a begginers com per a geeks, aquest blog desemmascara totes les novetats sobre el món 2.0. i, a més, té programa de ràdio!

6 – Embadalits
Tot i haver sortit a la llum fa poc, aquest espai d’anàlisi minuciós d’exposicions i museus s’ha fet ja un lloc entre els blogs culturals.

7 – Jardins i patrimoni
Encara que no sigueu especialistes en botànica, aquest bloc despertarà en vosaltres curiositat sobre aquesta tipologia de patrimoni.

8 – Blog de Gestió Museística
Aquesta és una iniciativa endegada des del màster de la mateixa temàtica. Els estudiants es converteixen en bloggers en cada entrada.

versatile

9 – Cafès de patrimoni
Aquesta plataforma pretén anar més enllà dels comentaris en el bloc, i organitza trobades presencials i debats a les xarxes socials.

10  – Digital Heritage
Per estar al dia d’experiències digitals i aplicacions mòbils, sempre en relació als museus.

11 – Cabrablog
Un espai versàtil i filosòfic, de lectura amena i divertida.

12 – El Dado del Arte
Un altre espai per a estar al dia del que es cou en el món de l’art, sobretot dels autors més joves!

13 – Stone Apps Blog
L’espai hiperespecialitzat en el món de les Apps i la mobilitat en cultura i patrimoni.

14 – Carmemix l’estraperlista
Un calaix de sastre crític i analític, amb imatges ben il·lustratives.

15 – Patrimonio cultural. El rincón patrimonializador
Un espai dedicat als museus, l’accessibilitat, les TIC i la recerca sobre el patrimoni cultural.

 

Va, us animeu a seguir la cadena? Segur que descobrim nous blogs/cs!.

15 comments

 1. Quina responsabilitat! Ni a l’EGB havia estat mai el primer d’una llista!
  Bé, jo afegiria a la teva llista el blog Raining Stones del Manel Miró. Tot i que va optar per posar-li un nom en anglès i el té una mica oblidat (llàstima per als seus seguidors, que malvivim esperant nous articles!), té posts que són de lectura obligatòria.

  • Doncs sempre hi ha una primera vegada. No he afegit ni el mític Raining Stones ni el blog de Diagnosis Cultural, entre molts d’altres, per deixar-ne algun per a la resta de seleccions que fareu! hehe

 2. Cabrablog says:

  Gràcies Dani! Un honor, d’altra banda, que no sé si em mereixo… :)
  Molts dels blogs que podria recomanar ja apareixen a la llista. Malgrat això, recomanaré el blog de dins la web de Kippelboy: http://www.kippelboy.cat/ , en reconeixement a tota la seva tasca.

  Gràcies de nou i fins aviat a tots, un plaer! :)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>