capçalera princeses

Cinc iniciatives museístiques en línia.

[slideshow]

Avui proposem un petit tast de les aplicacions, jocs i projectes museístics en línia més interessants de la xarxa. Esperem que els disfruteu i que en puguem ampliar la llista amb les vostres aportacions!

1. Art Project.

Segurament molts ja el coneixereu i haureu pogut visitar molts museus sense moure-us de la cadira. Però realment, aquesta iniciativa, al més pur estil “google maps” aplicat a les sales dels museus, pot resultar una molt bona eina per als portals museístics del nostre país.

2. Play Miró.

Fa escassament uns mesos -i després d’anys de treball i de subvencions ministerials del “Plan Avanza- la Fundació Miró va posar en funcionament una aplicació on-line de 30 activitats interactives per tal de jugar, explorar i impregnar-se de l’obra i dels colors d’en Joan Miró. Aquest nou recurs no està dirigit únicament per als més petits, sinó que hi estan convidades escoles, famílies i tots aquells que sentin curiositat o afecte per l’obra mironiana.

3. Tate Channel

Aquest és un canal interactiu on hi convergeixen artistes actuals de tot tipus de procedència. A diferència d’altres canals que puguem conèixer a youtube, vimeo, etc., en aquest s’hi poden trobar no només entrevistes, sinó també performances, reportatges amb les transcripcions corresponents, els arxius d’àudio i un bloc associat.

4. Exposició virtual del MHC.

Un cop finalitzada el 2009, l’exposició “Princeses de terres llunyanes” es pot seguir visitant virtualment. Gràcies al treball de Lavert, aquesta i altres mostres històriques del Museu d’Història de Catalunya resten vives: amb un disseny fresc i dinàmic, podem passejar per l’exposició a través de textos, imatges, audiovisuals i altres interactius, sense predre’ns cap detall.

5. “Streetmuseum”.

Aquesta aplicació mòbil proporcionada pel Museum of London permet passejar per l’antic Londinium al pas d’actors i actrius que ens remeten uns segles enrere. Tot un exemple de realitat augmentada, que molts museus catalans desitjarien tenir en els propers anys -si així ho permet el clima econòmic-.

4 comments

 1. Irina Grevtsova says:

  Hola Daniel!

  Esta selección de los proyectos museísticos en linea me parecen muy interesantes!
  Aprovecho este comentario y te invito a mi blog que se dedica al patrimonio digital.
  seguiremos en contacto,
  Irina G.

  • Me alegro de verte en el mundo blogging! Espero poder generar líneas de debate y temas interesantes. Por cierto, si le echas un vistazo a mi “blogroll” verás que existen otros blogs relacionados con ex-alumnos y profesores del Máster: Vàngelis Villar, Jordi Díaz Callejo, Albert Sierra… ¡Seguimos leyéndonos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>